Pop & Rock

Published on november 30th, 2018 | by Redactie Timpaan Muziek

0

Ivan & The Parazol tekent bij Butler Records

Even voorstellen: Ivan & The Parazol! Het viertal uit Budapest maakt met groeiend succes al enkele jaren voornamelijk de Oost-Europese podia onveilig middels hun mix van psych, indie en glam rock. In Nederland zou men de band kunnen kennen van hun shows op Eurosonic, als support act tijdens de meest recente Rival Sons toer of op de main stage van het Sziget Festival. In die zin is de band een heuse opmars naar het westen aan het maken en zal in maart 2019 de nieuwe full-length ‘Exotic Post Traumatic’ in heel Europa worden uitgebracht via Butler Records (Bertus Distributie).

De jeugdvrienden brachten eerder in acht jaar tijd al drie albums uit, maar beschouwen ‘Exotic Post Traumatic’ als hun debuut voor buiten de Oost-Europese contreien. Het album is opgenomen in de befaamde EastWest Studios te Los Angeles met achter de knoppen Wil Anspach (Muse, Red Hot Chili Peppers, Justin Timberlake). Met Anspach in de rol van producer heeft de band hun songs en sound flink weten op te krikken en is dan ook klaar om oren in West-Europa en zelfs de States voor zich te winnen.

Eerste single “Nr. 1003” is letterlijk de introductie van het album én een introductie tot de sound van de band: een betoverend staaltje glam rock, psych en arena rock dat zeker in combinatie met de videoclip een aangenaam bedwelmend effect heeft en tegelijk warm en vertrouwd maar ook nieuw aanvoelt. Daarbij mag gedacht worden aan The Rolling Stones, Pink Floyd en Tame Impala, maar dan wel gefilterd door een waterig zonnetje. De clip is geschoten in de straten van Budapest en zit vol symboliek die een gevoel van verlies en verlossing uitdrukt.
In de woorden van de band: “A music career is like a plane or spaceship that travels for decades to get to a seemingly unreachable destination. NR. 1003 is about this journey for Ivan & The Parazol, and a tough one at that. ‘Cause what do you do if a member of your band falls ill and needs to be left behind to make these dreams come true? NR. 1003 goes out to our bass player Jani. After spending years on the road together, him not being present leaves a massive hole in our team. We hope to have you back on tour with us soon.”

Stefan Hayes (Product Manager Butler Records) : “Als Nederlands label denk je bij een nieuwe signing in eerste instantie wellicht niet aan Hongarije. Echter met Ivan & The Parazol diende zich niet alleen een puik album maar ook een enthousiast en serieus team aan, waardoor het haast een ‘no-brainer’ werd om de samenwerking aan te gaan. Met diverse partners in binnen- en buitenland willen we graag aan heel Europa laten horen dat Oost-Europa naast Balkan Beats en Volksmuziek ook echt goede Rock te bieden heeft.”


There is no ads to display, Please add some


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑