Nieuws Lenny Kravitz

Published on mei 11th, 2018 | by Redactie Timpaan Muziek

0

Lenny Kravitz kondigt nieuw album ‘Raise vibration’ aan

Lenny Kravitz is na meer dan 4 jaar terug met nieuwe muziek. Vandaag verschijnt ‘It’s Enough’, de eerste track afkomstig van zijn nieuwe album ‘Raise Vibration’, welke op 7 september zal uitkomen. Op 24 juni is Lenny Kravitz live te zien in de Ziggo Dome.

‘Raise Vibration’ is het elfde studio album van Kravitz, en de opvolger van het uit 2014 afkomstige album ‘Strut’. Eerste wapenfeit ’It’s Enough’ is zonder meer een van de krachtigste composities van Kravitz tot nu toe, een doortastend nummer waarin hij zich kritisch uitlaat over de huidige staat van de wereld. Vanmiddag om 17:00 zal er tevens een indrukwekkende video verschijnen bij de bijna 8 minuten durende track.

“People are standing up,” licht Kravitz zijn inspiratie voor ‘It’s Enough’ toe. “I’ve had enough of racism. I‘ve had enough of war. I’ve had enough of the destruction of the environment and the greed and dishonesty of world leaders. We’ve got to get back on track towards moving forward through higher understanding.”

Lenny Kravitz stuwt op het nieuwe album ‘Raise Vibration’ zijn unieke combinatie van rock-‘n-roll, funk, blues en soul wederom op tot grote hoogte. Ontvankelijk voor jeugdige inspiratie, en verrijkt door drie decennia aan levenslessen, vertegenwoordigt het album een creatieve stap voorwaarts. Een die past bij zijn indrukwekkende oeuvre tot nu toe.

Kravitz begon recentelijk aan zijn Raise Vibration 2018 World Tour in Mexico, en is vanaf eind mei in Europa voor een uitgebreide reeks shows. De toer brengt de zanger op 24 juni naar de Ziggo Dome te Amsterdam. Kaarten zijn nu verkrijgbaar via de bekende verkoopkanalen.

‘Raise Vibration’ verschijnt 7 september via BMG. ‘It’s Enough’ is hier te beluisteren.

Om 17:00 vandaag is de livestream van de video première hier te vinden.


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑