Pop & Rock

Published on februari 9th, 2019 | by Redactie Timpaan Muziek

0

Meat Puppets in originele bezetting naar Paradiso Noord

Op maandag 17 juni geeft Meat Puppets een concert in Paradiso Noord in Amsterdam. De Amerikaanse rockband verwierf in de jaren negentig veel bekendheid door hun betrokkenheid bij Nirvana´s legendarische MTV Unplugged concert. Tickets zijn verkrijgbaar via de website van Paradiso.

Meat Puppets

Het in 1980 opgerichte Meat Puppets veroorzaakte oproer met hun harde punkrock, maar liet al snel invloeden van country en psychedelische muziek toe in hun werk. De band uit Phoenix, Arizona mag Kurt Cobain tot hun grootste fans rekenen. De frontman van Nirvana nodigde ze uit om mee te doen aan het wereldberoemde MTV Unplugged concert in New York. Dat resulteerde in een groot aandeel van de set, waarbij Meat Puppets drie van hun eigen nummers mochten meespelen die door Cobain gezongen werden. Het gaat om ´Plateau´, ´Oh, Me´ en ´Lake of Fire´.

Nieuw album in originele bezetting

Anno 2019 zijn er zeventien albums in wisselende samenstellingen uitgebracht. Het achttiende album ´Dusty Notes´ is op komst en markeert het eerste album in 26 jaar tijd dat in de originele bezetting is opgenomen. De broers Curt en Cris Kirkwood vormden samen met Derrick Bostrom in de jaren tachtig de muzikale basis voor latere bands als Soundgarden, Dinosaur Jr., Pavement en Sublime.

Curt, Cris en Derrick staan op maandag 17 juni in Paradiso Noord. Ze spelen werk van het nieuwe album en een grote selectie van het imposante oeuvre. Meat Puppets speelde in 1987 voor het laatst in Paradiso.


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑