Pop & Rock Poltrock

Published on maart 9th, 2018 | by Ivette

0

Piano wizard Poltrock start soloproject

Bekend van onder meer Hooverphonic, Triggerfinger, Arid en De Mens. Mutes, Moods & Machines is een trilogie waarvan het eerste deel op 29 maart verschijnt.

Liefst vijf jaar werkte de Belgische virtuoos Poltrock aan zijn debuutalbum Mutes, Moods & Machines. Het eindresultaat is een enerverende trilogie waarop Poltrock’s liefde voor de 88 toetsen van de piano elk op hun eigen manier belicht worden en die met een interval van 88 dagen wordt uitgebracht. Het eerste deel Mutes verschijnt op 29 maart aanstaande tijdens International Piano Day.

Zijn nieuwe Brusselse studio is de plek waar Poltrock in 2013 aan de slag gaat met analoge en modulaire synthesizers. Hij haalt zijn vintage elektromechanische piano’s uit hun context en drijft samplers tot het uiterste. Een boeiende zoektocht naar de organische facetten van de elektronische muziek.

Deze experimenten krijgen in 2015 een vervolg wanneer Poltrock er lustig op los experimeert met zijn piano. Tape, papier, kettingen, bouten en andere voorwerpen vervormen de klank op verrassende en inspirerende wijze. Percussieve klanken worden beats en akkoorden worden bezwerende soundscapes. Poltrock verdiept zich in deze experimentele techniek -‘prepared piano’- en combineert ze met elektronica.

In 2017 tokkelt Poltrock op die oude weerspannige Steinway buffetpiano in de woonkamer, de piano die hem al meer dan drie decennia vergezelt. Hij plaatst lappen vilt tussen de hamers en de snaren, en laat zich betoveren door het intieme geluid. Op slechts drie dagen tijd improviseert hij ‘Mutes’ bij elkaar : verstilde en naakte piano-improvisaties ontdaan van elke vorm van virtuositeit of techniek. De essentie.

Op 29 maart verschijnt het eerste deel Mutes van Poltrock, gevolgd door Moods (juni 2018) en Machines (september 2018). Deze maand geeft Poltrock twee shows in Dranouter Centrum en de Ancienne Belgique in België. 

Wil je het album alvast reserveren? Dat kan via de link hieronder!

 


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑
  • Facebook

  • Offerte aanvragen?

  • Vakantiehuisje huren?

  • Houten horloges