Pop & Rock

Published on oktober 10th, 2018 | by Redactie Timpaan Muziek

0

Town of Saints brengt nieuw album ‘Celebrate’ uit

De Fins-Nederlandse folkband Town of Saints brengt nieuw album ‘Celebrate’ uit. Na het uitbrengen van eerste songs ‘Up In Smoke’, ‘Weeds’ en titeltrack ‘Celebrate’ is nu hun derde album overal beschikbaar. Daarnaast gaan ze op tour door Duitsland en Nederland rondom de release van het album. Tickets zijn nu te koop.

Hoe zullen we ons gedragen als het ‘einde van de wereld’ opeens aanstaande is? Het derde album van Town of Saints, “Celebrate” gaat niet over het einde van de wereld zelf, maar over menselijk gedrag rond deze apocalyps. Tegelijkertijd staat het symbool voor het achterlaten van een chaotische, onvoorspelbare tijd.

Na het uitkomen van ‘No Place Like This’, het vorige album van Town of Saints, was er een jaar vol tours en festivals. Hierna volgde een lange periode van bezinning waarin er bijna werd besloten om te stoppen. Dit plan veranderde toen Harmen en Heta opeens weer een aantal shows speelden als duo. Helemaal terug naar het begin, met zo weinig mogelijk middelen zoveel mogelijk bereiken. Daarna was er weer inspiratie voor nieuwe muziek en zo volgde het derde album van de band, genaamd ‘Celebrate’.

Harmen, zanger van Town of Saints, over het nieuwe album: “De meeste nummers op ‘Celebrate’ zijn geschreven in een periode van drie maanden, op een akoestische gitaar of piano. Direct geschikt om live te spelen, zowel als duo als met de gehele band. Net als toen Heta en ik samen begonnen, lag de focus weer op gitaar, viool en samenzang. Van daaruit kon er weer opnieuw begonnen worden.”

Tags: , , ,


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑