Indie

Published on januari 29th, 2019 | by Redactie Timpaan Muziek

0

VOLKORENs Rowing on the Lakes of Kanada vormt afsluiting én begin van een seizoen

Vlak voor het weekend deelde VOLKOREN de EP Random Beauty van Rowing on the Lakes of Kanada met de wereld. De muziek zal tot en met Valentijnsdag gratis te downloaden zijn via de Soundcloud-pagina van VOLKOREN. Ook zullen de songs beschikbaar zijn via alle andere gangbare streamingkanalen. Dit cadeautje vormt de afsluiter van VOLKORENs jubileumjaar én het begin van een nieuw seizoen: medeoprichter Jaïr Sagström draagt het stokje over aan de in Canada wonende Renske Reitsma.

Rowing on the Lakes of Kanada is de legendarische ‘cultgroep’ van de songwriters van This Beautiful Mess, Brown Feather Sparrow, Eins Zwei Orchestra en the spirit that guides us.

Met slechts 1 EP en 1 track op de Pet Series Volume 1 verwierf de groep 15 jaar geleden een enorme internationale groep volgers, waar Nick Hornby een dikke roman over zou kunnen schrijven. De lucky few die ‘the Lakes’ live hebben gezien, weten dat boten, Franse kaas, tissues en chansons allemaal bijdragen aan de mythe rond deze band.

Natuurlijk is er de droom van een samenwerking met hun naamgevers (The Innocence Mission), maar misschien is het ook gewoon goed dat dit bij een droom blijft. Tot nu toe was de EP enkel op 7” te verkrijgen, maar vanwege het 15-jarige bestaan van VOLKOREN is er nu een anniversary edition met een speciaal ontworpen hoes door schilder Abne Herrebout (bekend van zijn werk voor How to throw a Christmas party).

VOLKOREN vierde in 2018 haar 15-jarige bestaan. Door de jaren heen heeft VOLKOREN zich meer en meer toegelegd op instrumentale muziek, met prachtige releases van onder andere Lárus Sigurðsson, SILMUS, Hidden Land, A Treehouse Wait en Minco Eggersman.


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑