Prog Rock

Published on oktober 16th, 2018 | by Redactie Timpaan Muziek

0

De Boerderij (Zoetermeer) zet Genesis in de spotlights

Cultuurpodium De Boerderij (Zoetermeer) besteed het komende jaar veel aandacht aan Genesis. De legendarische band komt niet zelf spelen op het Zoetermeerse podium, maar enkele (ex-)leden van de band wel. Mike Rutherford (gitarist sinds 1969), Steve Hackett (gitarist van 1970 tot 1977) en Ray Wilson (zanger 1996 tot 1998) staan met hun bands op het podium.

Zaterdag 27 oktober: Carpet Crawlers – Genesis Tribute

Bij de trouwe Genesis fans gaat er bij de naam ‘The Carpet Crawlers’ natuurlijk meteen een belletje rinkelen. Deze tribute band onder leiding van zanger Brian Cummins is inmiddels een goede bekende van de Boerderij. Dit concert staat in het teken van de albums “Foxtrot” (1972) en Selling England By The Pound” (1973). Daarnaast zullen ook andere klassiekers aan bod komen.

Nummers als ‘Watcher of the Skies’, ‘Supper’s Ready’, ‘Firth of Fifth’ hebben er voor gezorgd dat Genesis is uitgegroeid tot één van de grootste bands in het progressieve rockgenre. Na meer dan 40 jaar laten de songs de harten van vele liefhebbers nog steeds harder kloppen. Met een flinke dosis Britse humor zet frontman Brian Cummins samen met zijn band een indrukwekkende tribute show neer.

maandag 12 november: The Musical Box – BIS Concert

De internationaal gerenommeerde en veelgeprezen The Musical Box, de enige Genesis tributeband met de zegen van Genesis en Peter Gabriel, komt met hun A Genesis Extravaganza – An Unprecedented Musical Feast of 1970-1977 Favorites & Rarities naar het Stadstheater. Onder de naam BIS (Boerderij in Stadstheater) presenteert Cultuurpodium Boerderij zo nu en dan bijzondere concerten in een seated-setting.

The Musical Box heeft al voor meer dan een miljoen toeschouwers wereldwijd opgetreden, in een aantal van de meest prestigieuze locaties, zoals The Royal Albert Hall in Londen. De band had het voorrecht om Phil Collins en Steve Hackett van Genesis te ontvangen voor gastoptredens en wordt in hun zoektocht naar authenticiteit vaak genoemd als de beste Genesis tributeband ter wereld! Verwacht nummers uit de beginjaren van Genesis, denk daarbij aan albums als ‘“Trespass”, “Nursery Crime”, “Foxtrot”, “Selling England by the Pound, “The Lamb lies down on Broadway”, “A Trick of The Trail” en “Wind & Wuthering”.

Zaterdag 8 december: Ray Wilson Band

Ray Wilson wordt gezien als één van de meest gerenommeerde zangers in de progressieve rock scene. Hij is vooral bekend als voormalig zanger van Genesis. Met zijn GENESIS CLASSIC project brengt hij een ode aan de muziek en de leden van Genesis.

Na het vertrek van Phil Collins uit Genesis in 1996 krijgt Ray de grootste kans van zijn leven, hij gaat met Genesis op tour en neemt samen met de band het album “Calling All Stations” op. Nadat de leden van Genesis besluiten uit elkaar te gaan brengt Ray met zijn nieuwe band CUT_ het album “Millionairhead” uit. In 2001 begint hij met een succesvolle solo carrière. Hij brengt verschillende albums uit en is als special guests te zien tijdens optredens van Joe Jackson en Saga. Tijdens deze show speelt Ray Wilson nummers van Genesis en natuurlijk zullen ook songs van zijn soloalbum ‘Make Me Think of Home’ (2016) niet ontbreken.

Vrijdag 19 april: Mike & The Mechanics ft. Mike Rutherford (Genesis)

Met enige trots presenteert Cultuurpodium Boerderij Mike & The Mechanics, onder leiding van Genesis oprichter en gitarist Mike Rutherford. De band verkocht wereldwijd meer dan 10 miljoen albums en bestaat naast Rutherford uit Andrew Roachford, één van de meest gerespecteerde R&B zangers van Engeland en de Canadese zanger Tim Howar, die eerder met zijn band Vantramp het podium deelde met grootheden als Rod Stewart en Paulo Nutini.

Tim en Andrew delen de zangpartijen en geven beide een nieuwe soulvolle dimensie aan de gevestigde sound van Mike & The Mechanics. De setlist bevat uiteraard hun nr.1 hit ’The Living Years’ en natuurlijk zullen ook klassiekers als ‘Silent Running’, ‘All I Need Is A Miracle’, ‘Word Of Mouth, Another Cup of Coffee’ en het onvergetelijke nummer ‘Over My Shoulder’ niet ontbreken.

Donderdag 23 mei / Vrijdag 24 mei: Steve Hackett – “Genesis Revisited Tour 2019”

Steve Hackett komt wederom voor twee concerten terug naar Cultuurpodium Boerderij tijdens zijn Genesis Revisited Tour 2019. Tijdens deze tour zullen de albums Selling England By The Pound van Genesis en zijn soloalbum Spectral Mornings, dat 40 jaar geleden uitkwam, gespeeld worden. Ook hoogtepunten van zijn nieuw te verschijnen album zullen niet ontbreken.
Steve Hackett staat bekend als een zeer getalenteerde en innovatieve gitarist. Hij was de leadgitarist van Genesis in de klassieke line-up met Mike Rutherford, Peter Gabriel, Tony Banks en Phil Collins.

In zijn periode met Genesis was hij verantwoordelijk voor een aantal kenmerkende hoogtepunten in het repertoire van de band. De akoestische gitaarstukken in Horizons en Blood On The Rooftops en de dramatische rock-gitaar solo’s in Firth Of Fifth en Fountains Of Salmacis.

Tijdens zijn solo-carrière ontwikkelde hij een geheel eigen stijl en techniek. Daarnaast vormde hij met Steve Howe de supergroep GTR, die zeer succesvol was in Amerika en werkte hij samen met bekende muzikanten zoals John Wetton, Paul Carrack,.Chris Squire en Brian May. De opname van Genesis in de Rock & Roll Hall Of Fame is de ultieme erkenning van de tijdloze kwaliteit van hun muziek. Steve Hackett houdt de erfenis van de klassieke muziek van Genesis al jaren in ere met zijn Genesis Revisited albums I en II en zijn optredens tijdens de afgelopen jaren. Het nieuwe solo-album van Steve Hackett zal begin 2019 verschijnen.

Meer informatie en kaarten: website Cultuurpodium De Boerderij (Zoetermeer)

Tags: , , , , ,


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑