Prog Rock

Published on september 12th, 2018 | by Redactie Timpaan Muziek

0

Neal Morse tekent een nieuw platencontract met Frontiers

Frontiers Music Srl is vereerd om de ondertekening aan te kondigen van een monumentaal project met de titel “Jesus Christ – The Exorcist”, een Progressive Rock Opera geschreven en geproduceerd door de legendarische muzikant en zanger Neal Morse met uitvoeringen van Neal en een all-star cast van zangers en muzikanten.

Neal legt uit: “Soms komt de voorzienigheid fluisterend, soms komt het met een onverwacht telefoontje.” Een vriend van mij die in de muziekbusiness werkt, belde me op een dag in 2008 uit New York en zei: “Hé man, een vriend en ik waren luisterend naar de superster van Jezus Christus gisteravond en zei, ‘Man, iemand zou een nieuwe rockopera moeten doen gebaseerd op het Jezusverhaal.’ Ik zei tegen mijn vriend: “Ik ken de man!” “Hij vertelde me dat ik een episch prog stuk moest schrijven gebaseerd op de evangeliën.” Met een New Yorks accent zei hij: “Je moet het doen!”

Ik lachte en zei: “Nou, ik ben nu bezig, maar ik zal erover nadenken.” De volgende paar maanden begon ik dat “ja” van binnen te voelen en bracht ik een paar maanden door met het schrijven van de eerste versie. dat ik op iets was dat bleef groeien en dat de mensen die zongen met de originele versie er echt in zaten, maar mijn vriend uit New York (Michael Caplan) winkelde het rond en veel mensen vonden het geweldig, maar het vond nooit een thuis … tot NU! Nogmaals, de telefoon ging en het was Michael. Hij zei: “Je zult dit niet geloven, maar ik heb een bedrijf geïnteresseerd in de musical!” Ik antwoordde: “Dat is geweldig omdat ik midden in een herschrijving zit, zoals we het binnen een paar maanden op Morsefest 2018 zetten.

“Zeer actueel! Het bedrijf heet Frontiers Music Srl en na wat communicatie hebben we een deal gesloten! We zijn klaar om deze verzameling nummers en thema’s op te nemen en uit te brengen. Ze zijn me zeer dierbaar en ik geloof dat ze het beste verhaal ooit verteld heeft op een krachtige, nieuwe manier.”

Met een cast van geweldige zangers en muzikanten als Ted Leonard, Eric Gillette, Nick D’Virgilio, Randy George, Bill Hubauer, Matt Smith en anderen, is deze progressieve rockopera een mijlpaal die elke luisteraar zal aanspreken. “Laat hem die oren heeft om te horen … laat hem horen!”


There is no ads to display, Please add some


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑