Record Store Day verschoven naar 20 juni

Record Store Day 2020 wordt verschoven naar zaterdag 20 juni. Dat is gisteren, na uitgebreid overleg tussen de verschillende landen, besloten.

Record Store Day is een wereldwijd evenement waarbij duizenden mensen en kleine bedrijven betrokken zijn. In de discussies van de afgelopen weken, toen de informatie dagelijks en later per uur kwam en veranderde, zijn alle mogelijke opties besproken. Van het verplaatsten van de datum (en zo ja, welke), tot het aanpassen van het evenement zelf.

Niemand weet precies hoe de situatie er over vijf weken uit komt te zien. De beslissing moest echter nu worden genomen op basis van de huidige feiten. Daarom is besloten Record Store Day wereldwijd te verplaatsen naar 20 juni 2020.

De organisatie van Record Store Day denkt dat we met deze beslissing de platenzaken over de hele wereld de beste kans geven om een winstgevende, succesvolle Record Store Day te houden. Daarbij hebben ze rekening gehouden met de aanbevelingen van alle betrokken instanties. De organisatie streeft ernaar om deze verandering zo soepel mogelijk te laten verlopen voor iedereen die deelneemt aan Record Store Day: klanten, platenzaken, artiesten, labels en meer.

Record Store Day is overal en wil het feest houden wanneer iedereen zich veilig kan verzamelen om het leven, kunst, muziek en de cultuur van de onafhankelijke platenzaak te vieren.

En hey! Alles waar 18 april 2020 op staat is net extra speciaal geworden!