Singer-songwriter

Published on oktober 29th, 2018 | by Redactie Timpaan Muziek

0

Blackbird geeft zes shows tijdens Wild One clubtour

Nederlandse singer-songwriter Blackbird komt aankomend voorjaar in het kader van haar Wild One clubtour naar diverse locaties in Nederland. Deze aankondiging gaat vooraf aan de release van Blackbirds nieuwe single op vrijdag. De kaartverkoop voor de zes clubshows is reeds gestart.

De Wild One clubtour wordt Blackbirds debuut langs de Nederlandse popzalen, ze doet Metropool, Paard, Merleyn, Fluor, Paradiso en Grenswerk aan. Over de tour zegt Blackbird zelf: “Mijn eerste eigen clubtour, dat is een grote droom die uitkomt. Ik kijk er zo naar uit. Met mijn hele band, waar ik trots op ben, gaan we eindelijk laten zien wat we het allerbeste kunnen, live spelen! Ik kan niet wachten om nieuwe mensen te ontmoeten die m’n muziek helemaal te gek vinden en ze een voorproefje te kunnen geven van mijn debuutalbum. Het moeten avonden worden waarin ze even alles kunnen vergeten en zich kunnen wanen in het zonnige, rock ‘n roll Californië van de jaren ‘70.”

Blackbird, het alter ego van de uit Limburg afkomstige Merel Koman, kreeg vorig jaar landelijke bekendheid met single Lost In The Middle. Sindsdien is het succes van Blackbird onverminderd groot en is de getalenteerde Nederlandse een graag geziene gast bij NPO Radio 2 en op verschillende festivals. Zo werd ze na de release van Wicked Song uitgeroepen tot NPO Radio 2 Nieuwe Naam, werden twee van haar singles benoemd tot NPO Radio 2 Top Song en maakte ze furore op Pinkpop en Tuckerville. Aanstaande vrijdag brengt Blackbird haar nieuwe single uit, die tevens via Spotify te beluisteren zal zijn.

Na het verschijnen van debuutsingle Wicked Song volgden singles Lost In The Middle, The One en One Of The Wild Ones, die ieder lovende kritieken ontvingen. Eerder dit jaar bracht Blackbird haar debuut EP One Of The Wild Ones uit. De EP staat in het teken van avontuur: “One Of The Wild Ones gaat over de wereld willen zien en je verliezen in avonturen. Over spannende ontmoetingen, keuzestress, de liefde, roadtrips, levensvragen en dansen tot in het diepst van de nacht onder de sterrenhemel”, aldus Blackbird.

Met haar krachtige, zuivere stemgeluid weet Blackbird overal waar zij komt veel indruk te maken. Geïnspireerd door artiesten als Joni Mitchell, Lianne La Havas, Crosby, Stills & Nash, First Aid Kit en John Mayer schreef Blackbird haar eerste liedjes. Het resultaat: nostalgische, ongekend sterke popnummers die vol zitten met rauwe, vintage gitaarsounds, filmische western strijkers en pakkende melodieën.

Blackbird – Wild One clubtour

  • 21 februari – Hengelo – Metropool
  • 23 februari – Den Haag – Paard
  • 27 februari – Nijmegen – Merleyn
  • 1 maart – Amersfoort – Fluor
  • 7 maart – Amsterdam – Paradiso
  • 16 maart – Venlo – Grenswerk

Meer info over deze tour vind je op: mojo.nl/wildoneclubtour. De kaartverkoop voor de concerten is reeds gestart via de zalen.


There is no ads to display, Please add some


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑