Singer-songwriter

Published on april 12th, 2019 | by Redactie Timpaan Muziek

0

Marshall schrijft schroom van zich af

Als zanger en songwriter van de band Walk Off The Earth groeide Marshall uit tot een viral YouTube sensatie en speelde hij op diverse grote podia en festivals. Ook schreef hij mee aan hits van onder meer Tiësto, Ill Factor en Rasmus. Nu is het tijd voor Marshall om zijn eigen werk uit te brengen. Op 21 juni verschijnt het debuutalbum Layers waarvan hij met de singles Shadows en I Could Be The One al een voorproefje gaf.

Marshall schoolde zichzelf om tot producer en nam zijn debuut grotendeels zelf op in de kelder van zijn huis. Enkel bij de song Mr Parachute, die hij samen schreef met Jocelyn Alice, kreeg hij de hulp van producer Kool Kojak (die onder meer samenwerkte met Icona Pop, Flo Rida en Nicki Minaj. Bij het schrijven en opnemen besloot Marshall zijn comfortzone te verlaten en op zoek te gaan naar een nieuwe kant van zichzelf. “Alle liedjes op het album zijn een deel van mij en vertegenwoordigen een periode in mijn leven waaruit ik moeilijk kon ontsnappen en over wilde praten.”

Het resultaat is een tumultueus manifesto waarbij Marshall alle schroom van zichzelf afschrijft. “Dit album was als een ontsnapping voor mij”, vertelt Marshall. “Ik ben nooit goed geweest in het praten over mijn gevoelens, en de liedjes op het album helpen me om het verleden een plekje te geven.”

Plannen om Walk Off The Earth te verlaten heeft Marshall niet, al zal de intentie om zijn creativiteit te uiten altijd aanwezig zijn. “Ik denk niet dat ik nog een soortgelijk album zal maken. Als er ooit nog een solo album komt zal het een andere laag van mijzelf zijn.”


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑