Vijfde van Mahler en de grote levensvragen 25 mei bij het Residentie Orkest

Zaterdag 25 mei speelt het Residentie Orkest Den Haag de Vijfde van Mahler. Het wordt een bijzondere, inspirerende avond in het Haagse Zuiderstrandtheater met een Masterclass van dirigent Nicholas Collon en vijf denkers – schrijver Abdelkader Benali, influencer Vivianne Bendermacher, cultuurwetenschapper Jaswina Bihari-Elahi, filosoof René ten Bos en psycholoog Laura Steenbergen – die zich naar aanleiding van Mahlers meesterwerk met het publiek buigen over grote levensvragen.

Wat doe ik op de wereld? Waar gaan we heen? Wat is liefde? Vaak heb je geen antwoorden, slechts vragen. Dat is precies wat Mahler met je doet. Laat je betoveren door zijn Vijfde. Die slokt je op, trekt je de diepte in en schudt je door elkaar. In een symfonische trip waar tijd en ruimte niet lijken te bestaan, laat je de alledaagsheid achter je en word je uitgedaagd groots te denken. Mahler geeft geen antwoord, hij stelt de vraag. The big question. Gun jezelf de tijd en ruimte en ga mee op zoek naar jouw grote vragen.

Om je rond de uitvoering van Mahler 5, zaterdag 25 mei in het Zuiderstrandtheater, optimaal voor te bereiden is speciaal voor deze avond De Vijf van Mahler opgericht. Vijf unieke denkers – zwaargewichten op hun vakgebied ¬– die het stellen van de grote levensvragen niet schuwen. Sterker nog… ze wagen zich zelfs wel eens aan het formuleren van een antwoord. Voorafgaand aan het concert leiden De Vijf de avond voor je in zodat je geïnspireerd aan het concert begint. Na het concert duiken ze samen met jou the big questions in.

Schrijver Abdelkader Benali buigt zich over de vraag: Wil ik voor altijd blijven leven? Cognitief psychologe Laura Steenbergen vraagt zich af: Is geluk de zin van het leven? De big question van filosoof René ten Bos, ex-Denker des Vaderlands: Waarom ben ik niet tevreden? Vivianne Bendermacher, influencer technologie en lifestyle, zoekt een antwoord op: Kan mijn partner een robot zijn? En cultuurwetenschapper Jaswina Bihari-Elahi gaat in op de vraag: Hoe uniek ben ik? Prikkelende vragen, die waarschijnlijk meer vraagtekens dan antwoorden zullen opleveren, maar garant staan voor een boeiende, muzikale avond filosoferen over het leven.