Recensies

Published on maart 3rd, 2020 | by Redactie Timpaan Muziek

0

Laura Kits – Holy fountain water

Holy fountain water heet het eerste volwaardige album van Laura Kits en volgt de EP Skipper Canyon Road op. De Nederlandse zangeres maakt Europese country met Amerikaanse wortels.

Al vanaf de eerste track gaat Laura kits er vol voor. Love and danger is een dansbare aanstekelijke rocktrack. Het is te horen dat Bruce Springsteen een inspiratiebron is. Taillights rockt minder, maar heeft een prettige vloeiende melodie met een countrysnik erin. Met Human neemt de zangeres was gas terug en laat ze een gevoeligere kant horen. 21 en Sure ain’t mine zijn uitstekende uptempo nummers. Vooral bij de laatste klinken de Amerikaanse country wortels goed door de muziek heen.

Inhoudelijk heeft Laura Kits ook een boodschap. In How much is your heaven worth, geeft ze een kritische beschouwing over de toekomst van de wereld en de mensheid. Feminisme is ook een terugkerend thema op dit album. ’81 Chevy is een rockende ode aan Thelma & Louise. Laura Kits nodigt vrouwen uit om eigen keuzes te maken en elkaar te helpen. De stem van Laura Kits is helder, heeft een lichte countrysnik en kan de diversiteit van dit album goed aan.

Een vergelijking met de bekendste Nederlandse countryzangeres, Ilse de Lange, zou flauw zijn, want die hoeveelheid ervaring heeft Laura Kits nog niet. Bovendien zoekt Laura Kits het meer aan de rockende kant van de country, wat haar een goed beluisterbare eigen sound geeft.

Prima album van Laura Kits met aanstekelijke dansbare country van eigen bodem.

Eindoordeel: 9,0


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑