Recensies

Published on maart 30th, 2019 | by Redactie Timpaan Muziek

0

ViVii – ViVii

In de afgelopen maanden waren ze al meerdere malen live in ons land te bewonderen. Het langverwachte debuutalbum van de Zweedse dreampop formatie ViVii is nu uit.

Met Pick me up opent de plaat met een dromerige sound die in de verte doet denken aan Bon Iver. Een aantrekkelijk refrein en de ruimtelijke klanken zijn toegankelijk. De echo en de melodische begeleiding door de toetsen in Siv (you and I) zijn een prima combinatie. ViVii combineert een zwevend geluid met melodische verhaallijnen. De single Suckerpunch liep vooruit op het album en laat horen waar het trio voor staat. Aanstekelijke melodieën met een ‘luie’ beat op een dromerig bed van elektronica.

Fibromyalgia is het meest uptempo nummer. Springerig met meer gitaarklanken in de begeleiding. De zang blijft vederlicht boven de begeleiding zweven. Het ‘(outro)’ is een langgerekt einde van hetzelfde nummer, waarbij de melodie van het refrein uitgesponnen wordt. Met Savant en afsluiter Lost nor found laat ViVii een iets ander geluid horen, waarbij gitaar een iets grotere rol speelt. Deze tracks zijn eerder uitgebracht op een EP. Met deze afwisseling voorkomt de band dat de eentonigheid toeslaat. De verschillen zijn subtiel, maar effectief voor het album als geheel.

Het Zweedse dreampop trio ViVii maakt de gewekte verwachtingen met het debuutalbum waar.

Eindoordeel: 9,0


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑