Lana Del Rey – Did you know that there’s a tunnel under Ocean Blvd

Het negende studioalbum van Lana De Rey heeft de lange titel Did you know that there’s a tunnel under Ocean Blvd. Het album heeft niet alleen een lange titel, maar klokt ook nog eens iets meer dan vijf kwartier.

Lana Del Rey zet in de voor haar kenmerkende melancholische stijl een broeierige sfeer neer. Vanaf opener The grants gaat ze in een traag voortslepend tempo door de nummers heen. De eerste afwisseling komt in A&W net op tijd. Voor de zwaarmoedigheid wint verlegt de beat de koers op subtiele wijze. De twee interludes doen de rest. Judah Smith interlude en Jon Bastide interlude zijn thematisch verbindingsstukken, zodat de drie centrale thema’s familie, dood en de vergankelijkheid van het leven worden benadrukt.

Met gasten zoals Syml, Tommy Genesis, Bleachers en Father John Misty is de afwisseling in sfeer ook gegarandeerd. Lana Del Rey heeft dezelfde kracht als Leonard Cohen in haar liedjes, maar brengt de emotie vanuit een vrouwelijk perspectief. Dat maakt dat zij al negen goede albums heeft weten te maken.