Alcuna Wilds – Nothing is nothing

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Alcuna Wilds is een Brits/Nederlandse elektronische trip-rockband. Vanuit Utrecht en Den Haag maken de leden Nadja Freeman (zang 7 synths), Pete Barnes (gitaar), Jordy Pama (synths, bas en zang) en Sjaak van Dam (drums en samples) ondefinieerbare muziek. Nothing is nothing is de op Pulse volgende EP.

I’m drifting away zingt Nadja Freeman met een dromerige stem in het openingsnummer Pulse. De bedwelmende repetitieve klanken in de begeleiding zorgen ervoor dat de luisteraar ook wegzweeft. Handle it bouwt op vanuit de zang en ontwikkelt in de loop van het nummer van dromerig stilstaand tot een subtiele golfslag. In Fingertips zorgen erupties van drums en gitaar voor de nodige afwisseling. Saai wordt het daardoor niet.

Het bijzondere aan de muziek van Alcuna Wilds is dat ondanks het dromerige van de synths en zang, de rock overeind blijft. De combinatie van de trance die opgewekt wordt en het stevige van de rock maakt aangename muzikale spanning. In Rupture kinkt de rock op sommige momenten hard door en neigt het tegen het einde van de track zelf een beetje naar symfonische rock. Na dat muzikale hoogtepunt volgt het afsluitende Nothing. in de laatste track komt de band weer tot bezinning en klinkt de muziek intiem.

Alcuna Wilds een prima band met lekkere eigentijdse muziek.

Eindoordeel: 8,5