Tim Schou – Hero/Loser

Zeven jaar als globetrottende troubadour, couch-surfer en songwriter komen voor Tim Schou samen met de release van zijn debuutalbum, Hero / Loser. Naar eigen zeggen heeft Tim Schou honderden nummers geschreven met songwriters over de hele wereld. Met 14 co-schrijvers, 11 co-producers, 15 studiomuzikanten en 2 grafische ontwerpers op de albumcredits is het duidelijk dat Tim Schou de samenwerking heeft gezocht. Door een selectieproces is het album Hero / Loser ontstaan. De elf nummers op het album zijn geïnspireerd op ervaringen en mensen die hij onderweg heeft ontmoet.

Met rake metaforen zingt Tim over liefde, zelfbewustzijn, over reizen, vrienden en vriendinnen, over fuck-ups en break-ups en al die dingen die meemaakt als je durft te dromen en het leven omarmt met een open hart. Van een turbulente kalverliefde (Mad love), de droom om beroemd te worden (Holly) en de verleidingen van een leven in Los Angeles (Where You Are).

Het album Hero / Loser klinkt als een singer-songwriter in een modern jasje. De begeleiding op de akoestische gitaar is de basis, maar beats en andere begeleiding maken het geluid meer divers en eigentijds. De heldere vertellende stem van Tim Schou werkt prettig bij de liedjes. Veel liedjes zouden het goed doen op de radio zoals The tide, Where you are, Missing person, Mad love, Hero/loser en 12 steps.

Op Bury me, Mosters too en Holly laat Tim Schou horen dat hij ook gevoelige en complexere liedjes kan uitvoeren. Op het hele album laat Tim Schou horen dat de afwisseling tussen de intiemere, emotionelere en uptempo liedjes hem goed ligt. De veelzijdigheid is te horen, waarbij niet continue de overdrive gezocht wordt, maar ook de subtiliteit.

Een lekker album met pakkende nummers vol hit-potentie en gevoelige luisterliedjes.

Eindoordeel: 8,5