Vijfde editie buitenfestival Wonderfeel: beleef klassieke muziek in de natuur

Wonderfeel is het grootste buitenfestival voor klassieke muziek. Dit jaar vindt het festival plaats van 19 t/m 21 juli in het natuurgebied Schaep en Burgh in ’s-Graveland (vlakbij Hilversum). Ruim vierhonderd topmusici geven meer dan honderd optredens. Van barok tot minimal, met lijntjes naar jazz, wereld- en popmuziek. Op Wonderfeel kun je je onttrekken aan de stadse hectiek en de dagelijkse drukte door in de ontspannen festivalbubbel te stappen. Recharge met klassieke muziek in de natuur.

Drie dagen lang muziek beleven in een losse en toegankelijke sfeer. De klassieke muziek klinkt op Wonderfeel in de volle breedte: solo-optredens, kamermuziek en vol-symfonische concerten. Voor de alleseters is er daarnaast ook nog een ruim aanbod van poëzie, dans, verhalen, muziekdocumentaires en natuurwandelingen. Voor kinderen (t/m 18 jaar gratis toegang) is er een uitgebreid programma met muziektheater, knutselen en workshops. Eten en drinken vind je bij meer dan twintig foodtrucks en het eigen festivalrestaurant.

Avond van de liefde

Op vrijdag 19 juli presenteert Floris Kortie, bekend van Podium Witteman, als onderdeel van het vrijdagprogramma De Avond van de Liefde. Hij stelt een divers programma van 75 minuten samen over de liefde in al haar facetten: liefde voor de natuur, voor God en vaderland, maar vooral de romantische liefde. Kruip dus dicht tegen elkaar en geniet samen van dromerige en uitbundige werken van Bach tot Puccini, van Nino Rota tot Leonard Cohen. Caravan, de formatie van pianist/componist Julian Schneemann, verzorgt de muzikale begeleiding bij vele gastsolisten.

Zeven podia

De optredens op Wonderfeel zijn verdeeld over zeven podia. Bij het podium Ongehoord zijn verse, vernieuwende creaties te horen, zoals een wereldpremière van Aart Strootman en een productie van violiste en Dutch Classical Talent Diamanda Dramm, beide in opdracht van Wonderfeel gemaakt. Het podium White Label presenteert rekbaar klassiek van minimal tot jazz met optredens van o.a. Gyan Riley, Stella Chiweshe, Mahsa Vahdat, Toko Telo, het Kaja Draksler Octet en Percossa. Bij Weeshuis van de Hits kun je genieten van klassieke kaskrakers door o.a. Ella van Poucke & Caspar Vos, Rosanne Philippens & Lidy Blijdorp, Hannes Minnaar en het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet. SOLO staat voor solisten van divers pluimage met o.a. Ralph van Raat, Eline Hensels, Elicia Silverstein en Ramon van Engelenhoven. Op het grootse podium Het Veld staan o.a. Fuse, NES, Pavel Kolesnikov, Judith van Wanroij, Barbara Kozelj & Thomas Beijer, Pynarello, Camille Thomas & de Marinierskapel, Wishful Singing, Tim Kliphuis met Bachs Brandenburgse Concerten en uiteraard het eigen Wonderfeel Festival Orchestra o.l.v. Johannes Leertouwer. De Schuur combineert verhaal of muziek met bewegend beeld, zoals Shapes of Time van Oene van Geel & Mark Haanstra, en bij Dichter onder de Boom dragen poëten voor uit eigen werk op uitnodiging van curator Marieke Lucas Rijneveld. De laatste informatie vind je op www.wonderfeel.nl.

Natuur

Wonderfeel, dat wordt georganiseerd in samenwerking met Natuurmonumenten, vindt plaats in de prachtige natuur van de buitenplaatsen Schaep en Burgh en Boekesteyn. De bezoekers dragen met de aanschaf van een ticket bij aan de instandhouding van de natuur van de ’s-Gravelandse buitenplaatsen.

Kaartverkoop

Ga naar www.wonderfeel.nl voor passe-partouts, dagkaarten, groepskaarten, cadeaukaarten, studenten/CJP kortingskaarten, parkeerkaarten, pendelbustickets en gratis kaarten voor kinderen en jongeren t/m 18 jaar.

Festivallocatie: Schaep en Burgh, Noordeinde 60, ’s-Graveland (ingang: Franse Kampweg 2)