Beach Bunny – Emotional creature

Het tweede album van Beach Bunny is Emotional creature. De Amerikaanse rockband rondom Lili Trifilio laat wederom een verfrissend geluidhoren en onderscheidt zich duidelijk van de vele andere rockbands.

Met korte kernachtige songs draait Beach Bunny er niet omheen. De heldere vrouwenstem over de rock die wel wat weg heeft van Foo Fighter is aanstekelijk vanaf opener Entropy. Lili Trifilio overschreeuwt zich niet en laat de nummers melodieus klinken. Beach Bunny verzand niet in de elektronische toevoegingen. The single Oxygen is een song waarop de band los gaat met beukende drums, voortdrijvende en een geluidsmuur door de gitaar.

Dat beach Bunny niet van overbodige woorden houdt is ook te merken aan de songtitels die slechts in drie gevallen twee woorden bevat en voor de rest uit minder. Gravity is een kort instrumentaal intermezzo. Infinity room is net zo kort, maar blijkt een minisong te zijn. Beide korte songs omlijsten het midtempo Scream. Love song heeft een interessante songstructuur. Het langste nummer van de plaat start als een rustige rocker en vervormd tot een einde dat de science fiction op de hoes kan verklaren.

Beach Bunny maakt een aantrekkelijke melodieuze rockplaat zonder overbodige franje.