Bruce Springsteen – Only the strong survive

Op zijn nieuwste album speelt Bruce Springsteen covers van soulnummers. Only the strong survive heet het album. De toevoeging in kleinere letters (cover vol.1) op de album cover verraad misschien dat Springsteen meer vergelijkbare albums in de planning heeft.

Net als op het album We shall overcome – The Seeger Sessions heeft Springsteen geen nummer gecomponeerd. De repertoirekeuze is gevarieerd met zeer bekende soulklassiekers, maar ook bijzondere keuzes. natuurlijk is het leuk om Springsteen Nightshift (The Commodores), The sun ain’t gonna shine anymore (The Walker Brothers) of What becomes of the broken hearted (Jimmy Ruffin) te horen zingen, maar juist de onbekendere tracks zijn een echte verrijking.

Springsteen zingt de soulnummers gloedvol en met een gerijpte stem. De begeleidingsband lijkt zo uit een oude Motown studio gekomen te zijn. De vele details in de arrangementen verraden de liefde voor deze muziek en maakt het een plaat om vaak af te spelen. Deze verzameling liedjes benadrukt een andere kant van deze stadionrocker. Op naar volume 2?