Jamie Cullum – Pianoman at Christmas

Een kerstplaat zonder de klassieke kers melodieën, maar een album met originele songs. Jamie Cullum brengt met Pianoman at Christmas een volledig album uit met nieuw materiaal.

Muzikaal passen de nieuwe kerstliedjes in het oeuvre van Jamie Cullum. Prettig swingende popliedjes uitgevoerd met een bigband. It’s Christmas zo start Cullum met vet aangezette licks door de bigband. Het lukt hem om nieuwe liedjes ouderwets te laten klinken. De stijl doet denken aan Frank Sinatra. Niet alleen de uptempo bigbandnummer klinken goed, maar ook in het gedragen Beautiful, altoghether, het trage How do you fly? en afsluitende Christmas caught me crying klinkt Jamie Cullum in vorm.

In The pianoman at Christmas en Turn on the lights klinkt de pop-kant van Cullum meer door. Deze twee nummers dissoneren een beetje met de andere nummers. jammer dat de bigband-stijl in die twee nummers veel minder dominant is. Vol overtuiging zingt Jamie Cullum in Christmas never gets old.

Op de extra schijf staan enkele alternatieve edits en toch wat overbekende krakers. Merry Xmas everybody in een swingend duet met Robbie Williams. All I want for Christmas is you bouwt Jamie Cullum om tot een kleine swingende piano song. Let it snow sluit de extra disk af.

Swingend de kerstdagen in met Jamie Cullum met veel nieuwe nummers, maar met een vertrouwd gevoel en ouderwetse gezellige sound.

Eindoordeel: 8,0