RECENSIE: Sting + Shaggy: 44 / 876

Sting & Shaggy

Sting brengt binnen korte zijn weer een nieuw popalbum uit. Na jaren van stilte en andere projecten is de voormalige frontman van The Police productiever dan ooit. Het album 44 / 876 brengt hij uit samen met Shaggy. Dat is een zeer onverwachte samenwerking, die op dit album uitstekend uitpakt.

Met deze relaxte reggae klinkt Sting ontspannen. Lekkere timing en de contrasterende stemmen, drijven op een bed van voortdrijvende bassloopjes, gitaarrifjes en waar nodig aangevuld met andere instrumenten. Ondanks dat de plaat geen echte politieke boodschappen bevat meldt Sting in titelsong en opener 44/876  “I’m trying to free my mind, and live a life stress free. But the politics of this country are getting to me.“. Tijd voor een andere omgeving dus, want Sting is de politiek in Amerika zat.

Het contrast tussen de twee stijlen wordt op dit album gebruikt om de spanning in de tracks te houden. 44/876 en Morning is coming zijn moderne reggaesongs met een stevige drumbeat. Waiting for the break of day start met een verrassend piano-intro. De trombone in Sad trombone vult op uitstekende manier de tekst en muziek aan. Don’t make me wait was al wat langer bekend en staat in twee uitvoeringen op de special edition.

22nd street is een hoogtepunt door de gitaarmelodie. Dreaming in the U.S.A. heeft een heerlijke dansbeat met een voortstuwende slaggitaar. Af en toe hoor je met wat fantasie The Police spelen. Sting lijkt met deze muziek klaar voor een reünie en nieuw werk met zijn oude band. Alle nummers zijn samen gezongen, waardoor de samenwerking tussen Sting en Shaggy gelijkwaardig is.

Ontspannen de zomer in op heerlijke zomerse reggaeklanken. Cocktail op het zonnige strand en het beeld is compleet. Heerlijke plaat.

Eindoordeel: 10