REVIEW: Eilen Jewell – Down hearted blues

Obscure songs in een nieuw vintage jasje

Eilen Jewell presenteert op haar plaat obscure country en blues gedreven tracks. It’s your voodoo working is een mooie opener voor dit cover album. De liedjes keuze is ongebruikelijk voor een coveralbum. Door de obscuriteit van de liedjes is het niet zo duidelijk dat dit een coveralbum is.

De blues gitaar is bepalend voor de toon van de liedjes. Die inkleuring is prima in liedjes zoals I’m a little mixed up en Your gonne miss me. In het titelnummer Down hearted blues is het helaas iets te eenvoudig en standaard.

Door de vintage sound en songs zou dit een album uit eerdere decennia kunnen zijn. Verhalende liedjes liggen Jewell wel. Soms zingend en soms een dreigender fluisterzingende tekstregel tussendoor geeft ze de teksten zeggingskracht mee. Met de zigeunerachtige viool in The poor girls story sluit het album af.

De koningin van het mineur akkoord maakt een coveralbum voor liefhebbers van country en blues. Soms zijn de covers is te eenvoudig gekopieerd, maar het album luistert prima weg.

Eindoordeel: 7,5