RECENSIE: Lissie – Castles

Lissie is een zangeres uit Illinois. De Amerikaanse is in ons land nog te onbekend. In 2010 debuteerde ze met Catching a tiger.

Het album Castles opent met het mysterieuze World away. Uit de mist en regen komt de piano en het karakteristieke geluid van Lissie’s stem. Leuke uptempo popsongs zijn Crazy girl en What am I gonna do. Een topsong is Castles. De titeltrack heeft een zorgvuldige opbouw en komt tot een uitbarsting in het tot meezingen verleidende refrein. Het prettige van het album zijn de arrangementen, waarin de piano een belangrijke rol speelt.

De stem van Lissie klinkt prettig. Ze lijkt zich met gemak door de liedjes heen te zingen. Zuiver en zonder onnodige vocale krachttoeren. Laat ze wel zien dat ze een erg goede stem in huis heeft.

Uitbundigere tracks wisselen af met ingetogener werk. Blood & musscle is een ingetogen pianogedreven song, terwijl Somewhere juist veel meer drijft op elektronische geluiden. De muziek die Lissie maakt heeft wel een erg veilige sound en bevat weinig vernieuwing. Met Sand zet Lissie een powerballad neer om het album vervolgens met een spannende apotheose te eindigen met Meet me in the mystery. Het album rond daarmee met twee prachtige songs af.

Lissie maakt een prima album met een aantal potentiële hits erop.

Eindoordeel: 8,0