Spinvis – Be-bop-a-lula

Al twintig jaar levert Spinvis intrigerende albums af. Het alterego van Erik de Jong grossiert ook op zijn nieuwste album, Be-bop-a-lula, weer in spitsvondige teksten verpakt in ingenieus in elkaar geknutselde liedjes. Het eerste album van Spinvis sinds 7.6.9.6. uit 2020.

De coronacrisis ijlt nog een beetje na in de teksten (‘Rondje van de zaak. Prik voor ieedreen.‘), maar ook de klimaatcrisis komt voorbij (‘… op een blauwe planeet. Het is heet. Ik bedoel radicaal, laat me raden, veertig graden in de schaduw minimaal.‘). De openingstrack Tingeltangelhersenpan is gelijk al het prijsnummer van dit album. Na de stevige opening zijn de melodieën minder springerig en ritmes trager.

De tweede kant van het album kent eenzelfde opbouw. Het eerste nummer Paradijs is weer uptempo, maar melodisch en ritmisch minder onvoorspelbaar. De muziek kabbelt meer voort en is voorspelbaarder, maar de teksten blijven intrigeren. Alles kan in Spinvis’ tingeltangelhersenpan en dat is voor ons als luisteraars erg prettig.