Timo de Jong – Heart at rest

Het debuutalbum van Timo de Jong, Heart at reast, is een aangename verrassing. De donkere diepe en ontspannen stem van Timo de Jong kleurt de twaalf nummers ontspannen in. Het kleurenpalet op dit album wordt per nummer rijker.

De statige opening met liggende akkoorden in Forward is door de lage stem van Timo intrigerend. Na de trage opening gaat direct het tempo erin. Op When you go komt een meer gebruikelijk nummer in country sfeer voorbij. Met de derde track pakt Timo de Jong de luisteraar definitief in. Unparalleled kent een rijk arrangement, waarin de gastinstrumentalisten elkaar aanstekelijk en met hoorbaar speelplezier aanvullen. Armatory dormitory heeft ook al een arrangement dat in balans is. De trompet van Maaike Boonstra krijgt hier alle ruimte. De backing vocals van Robin IJzerman geven in Boomerang een subtiele aanvulling.

Op tempo is Timo de Jong ook in staat te boeien. Kenneth Copeland jaagt lekker door. Life boat is daarentegen een rustigere track die een mooi contract vormt. Zo kom je op dit album in verschillende sferen en dat maakt het geheel een prettige luisterervaring.