Alex Kapranos & Clara Luciani brengen Summer Wine uit

Alex Kapranos is de zanger van de multi-miljoen verkochte Schotse band Franz Ferdinand die sinds hun titelloze debuut in 2004 vijf studioalbums op Domino Recordings heeft uitgebracht. Clara Luciani bracht haar veelgeprezen dubbel platina verkopende debuutalbum Sainte-Victoire uit in 2018. Samen brengen ze ‘Summer wine’ uit.

Alex Kapranos: “In oktober vroeg Clara me om met haar op het podium te staan ​​in de Olympia in Parijs, waar we eerst samen Summer Wine zongen. We zijn allebei grote fans van Lee en Nancy en hebben genoten van de interactie die het nummer je biedt. Clara vertaalde het refrein in het Frans en de uitvoering is tweetalig, wat echt bij het nummer past.

Toen de lockdown begon, hebben we besloten om het op te nemen – meer voor onszelf dan wat dan ook. We wilden de sfeer creëren van een denkbeeldige wereld weg van de opsluiting die we ervaarden. Niet dat we ongelukkig waren, maar de verbeelding is het grootste medium voor ontsnapping en avontuur. Het is opgenomen in mijn huis in Schotland en gemixt door onze vrienden Antoine en Pierre in de Motorbass-studio in Parijs. Toen we het voor onze labels speelden, stelden ze voor dat we het uitbrengen, dus hier is het dan.

Ik vond het geweldig om met Clara op te treden – ze heeft zo’n van nature mooie stem en een fris perspectief. Nadat de lockdown was verdwenen, kwamen we samen om de video te filmen met onze vrienden Adrien, Leo, Fiona en Hugo. Ik ben dol op de ideeën die ze hadden, die passen bij de sfeer van het nummer en onze… nou ja, onze liefde voor karaoke weerspiegelen!”