Blaudzun presenteert ‘Real Hero’ een ode aan alledaagse helden

Blaudzun presenteert vandaag zijn nieuwe single ‘Real Hero’. Het is een ode aan levenslust en aan de alledaagse helden die ons leven de moeite waard maken. Het is de eerste single in aanloop naar de release van zijn aanstaande album ‘Lonely City Exit Wounds’.

‘Real Hero’ is een enorm persoonlijke song voor Blaudzun. Hij schreef het in eerste plaats met in het achterhoofd het doodzieke zoontje van een van zijn beste vrienden. Het is een eerbetoon geworden, ook aan zijn zusje en ouders.“Toen ik ‘Real Hero’ schreef hadden we met z’n allen de hoop dat hij de ziekte zou overwinnen, maar het liep helaas anders. Afgelopen november zong ik de song in uitgeklede vorm op zijn begrafenis.”

Ondanks de verdrietige aanleiding straalt ‘Real Hero’ positiviteit uit. Zowel de energie van de gitaren en synths, de melodielijn van het refrein en de lyrics dragen daaraan bij. “De wereld leek afgelopen jaar met haat en ziekte overspoeld te worden, maar toch viel er in de chaos veel moois te ontdekken. Mensen die elkaar juist weten te vinden als tegenstellingen onoverbrugbaar lijken, mensen die liefde ontdekken in tijden van pandemie. Mensen die zich niet neerleggen bij verlies en eenzaamheid en er staan voor zichzelf en hun medemens. Dat zijn mijn ware helden.”

In de video van Real Hero zien we een jonge man, die danst en dartelt door een grote stad. Hij is een vermomde superheld. Overal waar hij langskomt, verandert hij de ogen en geest van mensen. Door middel van zijn dansen en het pistoolgebaar dat hij met zijn handen maakt en waarmee hij voorbijgangers kusjes afvuurt. In alle reflecties zien we zijn ware aard, een jonge man in een superheldenpak. De laatste ontmoeting met een moedeloze en sombere voorbijganger eindigt in een ‘Mexicaanse patstelling’ met een bijzonder einde.