Broeder Dieleman brengt nieuwe single ‘Wat doen we met het verdriet’ en video uit

Broeder Dieleman brengt vandaag zijn nieuwe single ‘Wat doen we met het verdriet’ uit. In dit nummer vloeit het universele verdriet uit onze wereld samen met het persoonlijke. Bij de single komt ook een video, opgenomen in het Zeeuwse landschap waar broeder Dieleman zo vaak over zingt. Onlangs kondigde broeder Dieleman een theatertour in 2020 aan, waarvoor tickets nu beschikbaar zijn. ‘Wat doen we met het verdriet’ is nu overal te beluisteren.

Na een uitgebreide tour van 30+ shows door België en Nederland samen met Wannes Cappelle (Het Zesde Metaal) en Frans Grapperhaus naar aanleiding van hun gezamenlijke release ‘Dit Is De Bedoeling’, is dit het eerste nieuwe werk van broeder Dieleman zelf en daarmee een voorbode van de eerste solo-theatertour die broeder Dieleman in januari en februari in zowel Nederland als België zal spelen.

In ‘Wat doen we met het verdriet’ gaat rouwverwerking om naasten hand in hand samen met landschapsverdriet, liefdesverdriet met het lot van onze boeren in Nederland en ons verdwenen erfgoed. Broeder Dieleman heeft al vaker de rafelranden van ons menselijk bestaan als onderwerp genomen, maar niet eerder vielen alle thema’s zo samen als in dit lied. De soms wat schetsmatige aanpak uit het vroegere werk is verdwenen en heeft plaatsgemaakt voor een helder, niet te misverstaan geluid, zelfs als je geen Zeeuws Vlaams spreekt. Er is geen zoete nostalgie maar een voor iedereen voelbaar verdriet van alles dat verdwijnt uit onze wereld. In een tijd waarin lokale identiteit en natuurbehoud belangrijke onderwerpen zijn, verwoordt broeder Dieleman met dit lied iets dat altijd sluimert onder de oppervlakte van de actualiteit.

‘Wat doen we met het verdriet’ is nu te beluisteren op Spotify, iTunes, Apple Music, Deezer en Bandcamp. Bekijk de video bij het nummer hier: