Lian Ray brengt nieuwe single ‘Maps’ uit samen met video

De Franse pop noir songwriter Lian Ray brengt vandaag zijn nieuwe single ‘Maps’ uit op Snowstar Records, na eerder al singles ‘Rose’ en ‘Mateo’ uitgebracht te hebben. ‘Maps’ staat ook op komende debuut album ‘Rose’, dat op 22 november wordt uitgebracht. De single is vanaf vandaag overal beschikbaar, samen met een lyric video. In de webshop van Snowstar Records is het aankomende album te pre-orderen.

‘Maps’ gaat over een ander hoofdstuk in de tumultueuze fase die Lian doormaakte tijdens het schrijven van zijn debuutalbum ‘Rose’ in 2012. ‘Maps’ gaat niet over Rose (de korte relatie die de albumtitel en de rest van het albumverhaal inspireerde ), maar over een andere, zeer intieme relatie die Lian had.

Lian en de vrouw groeiden in een korte tijd ontzettend dicht naar elkaar toe, maar uiteindelijk lukte het hem niet zichzelf onder controle te houden. Hij gleed verder af in drugsmisbruik en ze verloren het contact, maar niet voordat Lian haar een belofte deed in het lied: “If you wait for me, I promise I’ll make it up to you”. In 2016, toen Lian verrassend genoeg nog leefde en ging revalideren, ontmoetten ze elkaar opnieuw. Ze zei dat ze altijd verliefd op hem was gebleven. Lian herpakte zich eindelijk en begon te werken aan de belofte om het goed te maken. Ze zijn, tot op de dag van vandaag, nog steeds samen.

‘Maps’ is nu beschikbaar via Spotify, Apple Music, Deezer, iTunes en Bandcamp. Het album is te pre-orderen in de Snowstar Records webshop. Bij elke pre-order komt een exclusieve, niet eerder uitgebrachte 4-track EP van Lian Ray.