Nieuwe single I am Oak ‘Hidden Cove’

I am Oak heeft hun nieuwe single ‘Hidden Cove’ uitgebracht, als laatste voorloper van opkomend album ‘Osmosis’.

Met de release van het nieuwe I am Oak album, brengt de band nu de vierde single van ‘Osmosis’ uit. Het nummer heet ‘Hidden Cove’ en volgt de vorige singles ‘Between Worlds’, ‘Swells’ en ‘Will I Wake’. Bij de single hoort een filmische video die een eerbetoon is aan de film ‘Stalker’. ‘Osmosis’ komt op 6 september uit op Snowstar Records. De albumrelease wordt gevolgd door een tour door Nederland, België en Duitsland. ‘Hidden Cove’ is nu overal beschikbaar. Pre-order het nieuwe album ‘Osmosis’ nu in de Snowstar webshop.

Hidden Cove is (zoals de titel suggereert) een nummer over iets dat verborgen is; iets waarvan je niets af weet, tot dat het je wordt aangeboden. Toen Thijs Kuijken, spil van de Utrechtse altfolkformatie I am Oak, een concept probeerde te bedenken voor de video dacht hij aan de film ‘Stalker’; een betoverende film die hem zeer dierbaar is.

Thijs Kuijken over de video, die hij zelf regisseerde: “In Tarkovsky’s ‘Stalker’ volgen we drie mannen op reis naar een verborgen kamer, welke je diepste wens zou moeten laten uitkomen.. Deze geheime kamer bevindt zich in het midden van een gebied dat de Zone genoemd wordt. Dit is een mysterieus, alsmaar veranderend gebied, waar het landschap lijkt te leven en waar geen pad twee keer op dezelfde manier kan worden bewandeld. De Stalker is een persoon die bekend is met de Zone en dient als een gids op weg naar de Verborgen Kamer. Terwijl ik zag hoe ze door het landschap van de Zone liepen, deed dit me denken aan bepaalde parallellen tussen deze film en het nummer ‘Hidden Cove’. Ik besloot dat ik zou proberen een kleine hommage te maken aan ‘Stalker’, waarin ik een Stalker zou zijn tijdens zijn eerste expeditie. Ik zou zelf door een doolhofachtig landschap reizen, op een reis waar ik kon worden teruggestuurd naar waar ik vandaan kwam, om vervolgens ergens anders terecht te komen, op zoek naar een Verborgen Plek.”