Daniel trakell – The warning bell

Daniel Trakell is een indiefolk muzikant uit Melbourne (Australië). Met The warning bell brengt hij zijn debuutalbum uit.

Trakell presenteert zichzelf met toegankelijke liedjes. Hij begeleid zichzelf op gitaar en een ingetogen begeleidingsband. Het meest opvallend aan zijn sound zijn de vocalen. Niet alleen achtergrond koortjes, maar ook een eigen stem die door het gebruik van ‘double tracking vocals’ een prettige meerstemmigheid suggereert.

De liedjes liggen makkelijk in het gehoor. Let me be, Me and you en Start again zijn al snel mee te neuriën. Titeltrack Warning bell wordt mooi opgebouwd vanuit een kampvuur folksong, naar een meer country einde. De plaat heeft een prettige sfeer en beluistert als een oude vriend. Start again dobbert wel erg makkelijk verder en verrast slechts bij het piano outro een klein beetje.

Daniel Trakell laat zijn muziek voortkabbelen. Love waltz is een welkome onderbreking, niet alleen door de driekwartsmaat van de wals, maar ook omdat de piano hier een hoofdrol vertolkt. In deze track is ook de potentie te horen, want Trakell experimenteert hier meer met akkoorden en laat vlagen horen van één van de bands die hem inspireerde; The Beatles.

Daniel Trakell begint zijn (ongetwijfeld nog komende) reeks albums goed met liedjes die beklijven.

Eindoordeel: 8,0