Donna Blue – Dark roses

Danique van Kesteren en Bart van Dalen, Donna Blue, brengt met Dark roses hun debuutalbum uit. In de afgelopen jaren bracht het singer-songwriters duo al drie EP’s uit, dus van een echt debuut is geen sprake.

In het dagelijkse leven zijn Danique van Kesteren en Bart van Dalen een liefdespaar. De elf tracks van Dark roses beluisteren als een soundtrack. Bij het filmische, moet je wel denken aan oude films die nog niet zo helder en scherp zijn als de hedendaagse. Een spaghetti western met meer diepgang. De dromerige nummers zijn verhalend, sfeervol en romantisch, maar hebben ook een donkere, sombere kant van het bestaan onbelicht laat.

De spreekzang van Bart van Dalen in titeltrack Dark roses doet aan als verteller. Dit vorm een contrast met de dromerige en meer zwevende stem van Danique van Kesteren. De jengelende orgelklanken en de twangy gitaren geven een bijzondere sfeervolle begeleiding. Het tempo van de nummers is veelal laag, maar dat maakt het geheel zeker niet saai. Juist het lef om dit tempo te kiezen en vol onderhuidse ingehouden spanning in te vullen, is te prijzen.

Als je je ogen sluit en de tijd neemt om weg te dromen bij dit album, krijg je mooie beelden te horen.