Jaimee Harris – The Congress House sessions

Als opvolger van Red rescue komt Jaimee Harris met The Congress House sessions. Een EP met slechts zeven nummers.

Haar stem klinkt glashelder met een country-snik erin. De begeleiding is ingetogen en blijft klein ondanks de indrukwekkende lijst aan gasten op de liedjes. De kleuring die gegeven wordt is sfeervol en plaatst de zang op de voorgrond.

Damn righ, Creatures, Depressive state, Catch it now, Red rescue, Fake en Snow white knuckels. Alle tracks komen van haar debuut album, maar hebben een akoestische uitvoering gekregen. De nieuwe benadering maakt de liedjes minder poppy en geven een nieuwe lading mee. Waar het debuutalbum in de overdrive ging, houden deze versies de nummers kleiner en intiemer. De gastmusici voegen sfeer toe, zoals de mondharmonica in Red rescue. De verdieping wordt gezocht en gevonden in de tracks.

Hurts as good as it feels, Forever en Where are you zijn de tracks van haar debuut die geen bewerking hebben gekregen. Jammer dat het bij zeven nummers is gebleven. Dat hadden er meer mogen zijn. Dit voelt nu een beetje als een los uitgebrachte bonus-disk bij het debuutalbum van Jaimee Harris. Een leuk tussendoortje.

Eindoordeel: 8,0