The Paper Kites – Roses

The Paper Kites (frontman Sam Bentley, zanger Christina Lacy, gitarist Dave Powys, drummer Josh Bentley en bassist Sam Rasmussen) keren terug met hun vijfde studioalbum, Roses.

Met hun merk van verweerde ballads en doorregende pop, bloeden de tien albumtracks van zachte betekenis, vol kracht en sentimentaliteit. Met een groot aantal vrouwelijke gasten op de verschillende tracks is dit bijna een duetten album te nomen. Lucy Rose, Julia Stone, Nadia Reid, MARO, Aoife O’Donovan, Rosie Carney, Ainslie Wills, Amanda Bergman, Lydia Cole en Gena Rose Bruce doen op de nummers mee. De sfeervolle rauwe emotionele nummers kunnen die diversiteit hebben.

Climb on your tears is een mooi voorbeeld van de ruw ongepolijst klinkende gitaarsound onder de gevoelige zang. Folk met een dromerig en rauw randje, zoals ook in Dearest ten gehore gebracht wordt. Sterk zijn The Paper Kites in de langzamere tracks, zoals Lonely. Jammer is het gebruik van de elektronische beat in Steal my heart away. Deze track past daardoor minder in het geheel van het album. De drums in Without your love klinkt meer op zijn plaats. In dit nummer pakken The Paper Kites flink uit.

Met Crossfire, Lonely, Take me home en By my side zetten The Paper Kites een sterk einde van het album neer. De sfeer is intiem en de tempi traag. De mooie stemkleuring geeft de nummers een gelaagdheid, waardoor je als luisteraar geboeid blijft luisteren.

The paper Kites laten horen erg sterk te zijn in langzame emotionele tracks die heerlijk schuren.

Eindoordeel: 8,0