Joëlle Goercharn – Silhouette

Silhouette is het debuut van de Nederlandse zangeres Joëlle Gourcharn. Ze is afgestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam en heeft vervolgens een jaar in New York benut om zich te bekwamen in het schrijven van songs. Dat is een goed besteed jaar geweest, aangezien vijf van de zes liedjes op deze EP in New York geschreven zijn.

In Forgive me laat Goercharn een aangename jazzy timing horen. Stained glass is een song die opbouwt vanuit een breekbaar begin, naar een weidse apotheose. De begeleiding en arrangementen zijn subtiel en gedoseerd. Stolen moments is ook een warm en ongrijpbaar nummer. Home, Ghar (interlude) voegt niets toe. Streetlight silhouettes is daarentegen een heerlijke zwierige track. Het klinkt alsof het losjes en uit de pols gaat, maar de structuur zit slim in elkaar en wordt erg goed uitgevoerd. Met Maple tree is het einde van deze EP alweer bereikt.

Een EP als debuut lijkt een nieuwe trend te zijn. Ook Joëlle Goercharn maakt haar debuut op een EP en niet op een volledig album. Veelbelovend zijn deze eerste songs. Joëlle Goercharn heeft een veelzijdige stem en weet een warme melodieuze jazzy stijl neer te zetten. Over een paar jaar is zij ongetwijfeld een grote naam als Nederlandse (jazz)zangeres en songwriter. Daar wil je eigenlijk veel meer van horen dan slechts een korte EP.

Eindoordeel: 8,0