Jon Roniger & the Good for Nothin’ Band – Let’s get lost / Live at 6010

Een hele mond vol, dat zijn de twee albums die Jon Roniger & the Good fot Nothin’Band uit hebben gebracht. In meer dan 400 sessies nam Jon de tijd om liedjes uit te kiezen voor deze albums. Let’s get lost en Live at 6010 zijn tegelijkertijd uitgebracht. uiteindelijk overleefden 22 liedjes de schifting.

Met een eigen stijl die ergens tussen Tom Waits en Randy Newman ligt vallen de prominent aanwezige blazers op. De muziek heeft een lekkere drive en prima geschikt om uit de jukebox te laten komen. Zwierig bezingt Jon Roniger zijn leeftijd en de ‘bad choices’ die hij gemaakt heeft of de moderne samenleving (Chatter). In Heroïne klinkt de band bij vlagen als een reggae gezelschap.

De nummers zijn eenvoudig en doeltreffend van opzet. Vooral het verhaal dat Jon Roniger vertelt staat centraal. De begeleiding versterkt en verluchtigd de teksten. Alsof de band wil zeggen dat je die serieuze verhalen niet zo serieus moet nemen. Dat levert een prettig spanningsveld op.

Beide albums onderscheiden zich vooral van elkaar door de live geluiden van Live at 6010. Op beide albums klinkt de band strak en goed ingespeeld. Let’s get lost klinkt als studioalbum even spontaan en geïmproviseerd als het live-album.