RECENSIE: Maaike Ouboter – Vanaf nu is het van jou

Maaike Ouboter brak versneld door, door haar deelname aan De beste Singer-Songwriter van Nederland. Vanaf het moment dat ze haar eerste liedjes zong liet ze haar talent voor het schrijven van verhalende liedjes horen.

Vanaf nu is het van jou bouwt in het startnummer mooi op met Nooit meer vergeten. Een atmosferisch begin bouwt op tot een piano- en gitaarliedje. Haar stem en de melodieën klinken ongecompliceerd. De teksten hebben meerdere lagen. Vanaf nu is een regelrechte popballad. Ouboter verrast met een rijkere schakering op dit album.

Neem het onheilspellende intro van Kom dichterbij. Het nummer glijdt de toonsoort in. De intro’s van de liedjes maakt telkens dat de eerste secondes van de liedjes de aandacht weer volledig opeisen. Overaftelbaar begint alsof het een klassiek pianowerk is en bouwt zich als een prachtig miniatuur uit. Johanna heeft een uptempo instrumentaal crescendo als startpunt.

Een album over dromen, liefde, heimwee, elkaar verlaten, samenkomen, teleurstellingen en vele andere menselijke emoties. De afsluiter is een sober liedje begeleid door de akoestische gitaar. Terug heet het.

Nederlandstalige liedjes maken is lastig, maar Maaike Ouboter laat horen dat ze de kunst van het liedjes schrijven verstaat.

Eindoordeel: 9,0