REVIEW: The Killers bombastischer dan ooit: “Viva Las Vegas”

The Killers - Wonderful Wonderful REVIEW timpaanmuziek

The Killers – Wonderful wonderful

Op hun nieuwe album zijn The Killers bombastischer. De gitaarfiffs klinken zwaarder en logger dan ooit. De stad van oorsprong is nooit ver weg in de nummers. Deze plaat klinkt verleidelijk, groots, vol nepgoud, veel schijnglitter en pathetische retoriek. Als er een band is die de schijn van Las Vegas in muziek weet te vatten zijn dat The Killers.

The man is op de special edition drie maal aanwezig, in de albumversie en twee remixes als bonustracks. Twee remixes als afsluiter van het album is wat te veel van het goede. The man is niet het sterkste nummer van de plaat. Meezingbaar is deze song al na één keer luisteren, maar dat tekent ook dat The Killers absoluut niet van de gebaande paden afwijken, nergens verrassen en de luisteraar nergens op het verkeerde been zet.

Have all the songs been written?, vraagt Brandon Flowers zicht af. Met een gastrol op gitaar voor Mark Knopfler (Dire Straits) is dit één van de sterkste tracks samen met de bonustrack Money on straight. De mindere songs krijgen wel een heerlijke kitscherige sound mee. Zoals de groove en gitaren klinken op Tyson vs Douglas en op Run for cover zijn deze heerlijk verleidelijk. De rockduivel verleidt mensen naar de stadions met inhoudsloze pretentie.

Op Wonderful wonderful klinken The Killers als hun opgevoerde zelf. Viva Las Vegas!

Eindoordeel:  7,5

Releasedatum:  22 september, hij is al te koop via de onderstaande link, in LP, Deluxe Edition CD en CD!

In februari 2018 staan ze in Ziggo Dome, meer informatie vind je hier.