Veluwsch Kerst Collektiev – Veluwsch Kerst Collektiev

In de hele stroom met nieuwe kerstalbums valt dit jaar wederom het Veluwsch Kerst Collektiev op. Voor de derde keer brengen muzikanten met hun wortels in de Noord-Veluwe een kerstalbum uit.

Bereid je voor op nuchtere muziek met humoristische en maatschappijkritische teksten. Neem de tekst van Kipsaté waarin een kerstdiner met een kipsaté en een bereklauw bezongen wordt. Het gevolg volgens de uitvoerenden is een stoelgang in het kwadraat. Of de beschrijving van een avond vol ongemak op RTL4. Rob€rt is een ultra korte punksong over de kitsch op de televisie waar All you need is love volgens de song bij uitstek het voorbeeld van is.

Het akoestische miniatuurtje Uitzicht geeft een dromerige en droevige terugblik op 2020. In Kerstmuziek wordt verzuchtend gezongen over de eindeloze herhaling van Wham!, Mariah Carey en Band Aid. Dit album geeft toch een verfrissende andere kijk op de muziek in december.

De pop, rock, punk en singer-songwriter nummers zijn afwisselend van stijl en inhoud. Voor iedereen die met een lach het nieuwe jaar in wil.

Eindoordeel: 9,0