Release van The Analogues ‘Abbey Road Relived’ op 27 september 2019

Foto: PR Multimo Media / Daniel Burdett

Op vrijdag 27 september releasen The Analogues ‘Abbey Road Relived’. Een live recording van het legendarische laatste Beatles album, opgenomen in de Abbey Road Studios in Londen.

Op 26 september 1969 kwam ‘Abbey Road’ uit, het laatste album van The Beatles. ‘Abbey Road’ werd een geweldige allerlaatste creatieve explosie die helaas, evenals legendarische voorgangers ‘Magical Mystery Tour’, ‘Sgt Pepper’ en ‘The White Album’ door de band zelf nooit live is gespeeld.

The Analogues spelen de albums uit ‘the studio years’ (na 1966) wèl live en 2019/2020 staat in het teken van Abbey Road. Met een speciale 50th Anniversary Show voor een uitverkocht Ziggo Dome, een ‘Let it be: ABBEY ROAD’ tour langs grote theaterzalen en op 27 september de release van ‘Abbey Road Relived’, een live registratie op cd en vinyl.

De opnames vonden plaats in de Abbey Road Studios in Londen, waar The Analogues het album natuurlijk live speelden, in drie sessies om precies te zijn, iedere keer voor zo’n 200 fans, vrienden en familie. Voor zowel de band als het publiek een once in a lifetime experience. De internationale pers schreef over de recording sessie van ‘Abbey Road Relived’:

  • ” ‘Fab Five’ spelen Abbey Road op heilige grond” (Parool)
  • “They keep on showing you hidden depths in songs you thought you knew inside out” ***** (Mail on Sunday)
  • “Most of us have never seen the Beatles live. After tonight, I feel like at least I have heard them”, (Daily Telegraph)
  • “Dutch masters The Analogues have recreated Abbey Road, live, in meticulous detail” (Mojo)

De songs op ‘Abbey Road’ vormen een rijk geschakeerd palet van orkestrale arrangementen en gewaagde studio-experimenten. Klassiekers als ‘Come together’, ‘Here comes the sun’ en Lennon’s ‘I want you (she’s so heavy)’ werden door The Analogues stuk voor stuk in volle glorie gereproduceerd met een uitgebreid orkest (blazers, strijkers, gastmuzikanten) en het originele, analoge instrumentarium.

‘Abbey Road’ was het laatste album waarvoor The Beatles gezamenlijk de studio in gingen, een allerlaatste krachtenbundeling met een absoluut meesterwerk tot gevolg.
Van Poppel: “Ja, dat klopt. Hoewel ‘Let It Be’ nog daarna verscheen, maar dat is een verzameling van materiaal dat eerder werd opgenomen. ‘Abbey Road’ kan je toch zien als hun laatste kunstje”.

The Analogues ‘Abbey Road Relived’ komt op 27 september 2019 uit op het Decca label (cd). Vinyl volgt op 18 oktober.

The Analogues ‘Abbey Road’ live:

  • 26 september – Antwerpen, Lotto Arena (Abbey Road 50 Years)
  • 27 september – Parijs, L’Olympia (Abbey Road 50 Years)
  • 5 oktober – Amsterdam, Ziggo Dome (Abbey Road 50 Years)
  • 27 november t/m 8 mei – NL theater tour (Let it be: ABBEY ROAD)