Jodymoon – The best of Jodymoon live

Vanaf 2013 tot en met 2023 heeft Jodymoon veel live gespeeld. Verschillende steden en optredens hebben dit nieuwe dubbel album gehaald. Zoals de titel al verklapt is dit het beste van Jodymoon in live-uitvoeringen.

In eerdere berichten schreven we al over de albums Firestone (2021) en A love brand new (2019). Over de uitvoering van de nummers op dit dubbele album kunnen we zo mogelijk nog enthousiaster zijn. Jodymoon klinkt live warm en dichtbij. De samenzang tussen de stemmen en vocale harmonieën komen volledig tot zijn recht. De arrangementen zijn afwisselend en met veel ruimte voor elkaar uitgevoerd. De uitgebreidere solo’s en live dynamiek voegt een extra dimensie toe. De vocale improvisatie in Find my horizon, de extra solo in Firestone maken de liedjes nog rijker. Drieëntwintig liedjes hebben deze compilatie gehaald en geen enkele zou je willen missen.

De plaatsnamen waar de opnames zijn gemaakt lopen uiteen van de Nederlandse steden zoals Rotterdam, Den Haag, Amsterdam en Maastricht, maar ook buitenlandse steden, zoals Hamburg en Bilbao, staan op deze compilatie. Dit album geeft een mooi beeld van de veelzijdigheid van Jodymoon. Ondanks de tijdspanne van tien jaar, vele concerten en verschillende opnames is de kwaliteit constant hoog. De stilte tussen de nummers in doorbreekt helaas de illusie van het luisteren naar een concert.

Dit album is precies wat het beloofd te zijn het beste van Jodymoon in sublieme live-uitvoeringen. Iedereen die dit album beluisterd weet dat een concert van Jodymoon bezoeken en absolute ‘must’ is.